9 Şubat 2013 Cumartesi

Bilgisayarınız hangi oyunu nasıl çalıştırır kolayca test edin

Merhaba,
Son zamanlarda sıkça rast gelmeye başladığım "bilgisayarım şu oyunu kaldırır mı , çalıştırır mı " türünden sorulara genel bir cevap niteliği taşıyacak bu konuyu sizlere sunuyorum.

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/

Bu siteye bağlandığınız zaman güncel bir çok oyunun, donanımınızla ne kadar uyumlu olduğunu ve nasıl bir başarım sergileyeceğini küçük bir test aşamasından sonra öğrenebilirsiniz.
Siteye ilk defa bağlanıyorsanız, yapmanız gerekenler arasında eğer kapattıysanız active x denetimlerini etkinleştirmeniz.
Tarayıcı olarak IE ya da Firefox kullanabilirsiniz.

IE 7 üzerinde bir deneme gerçekleştirirsek:
1.Adım

Siteye bağlanıp listeden, sınanmasını istediğiniz oyunu seçerek can you run it düğmesi ile testi başlatın.

2.Adım
Test başladığında, gerekli incelemelerin yapılabilmesi için sisteminizde yüklü active x bileşinin varlığı kontrol edilir.Eğer ilgili bileşen bulunamazsa, "System Requirements Lab" bileşenin yüklenmesi için sizden onay istenecektir.

3.Adım
Bu aşamada, seçtiğiniz oyuna göre donanımınız incelenecek ve bir sonuç sayfası gösterilecek. Burada sisteminiz yeşil çizgiye ne kadar yaklaşırsa sisteminizin başarımı o kadar yüksek olacak demektir.

Kırmızı alanda kalması demekte çalışmayacağı anlamına gelmeyebilir çoğu zaman. Ancak başarım kayıpları yaşayacağınız muhtemel...

Çıkan sonuç listesini aşağı indirdiğimizde detaylı raporu görebiliyoruz.

* Disk alanımızın yeterli olmadığı, sahip olduğumuz boş disk alanı 2.6 GB değerinin en az 3.6 GB değerine çıkarılması gerektiğini görüyoruz.

Aynı rapor sayfasının Recormended/Önerilen kartına tıkladığımızda ise oyunu oynamak için önerilen sistem ihtiyaçlarının bizim sistemimiz ile ne kadar uyumlu olduğuna bakabiliyoruz.

Rapor, Minumum / En az ve Recormended / Önerilen şeklinde iki ayrı yapıda hazırlanıyor.Böylece sisteminiz, belki önerilen ayarlarda oyunu kaldıramayabilirken en düşük ayarlarda oynatabilir yeterliliği kazanabileceğini görmüş oluyoruz.

Pass ile testi geçmiş, Fail ile başarısız ya da bi yerde sistemin tıkandığı belirtilmiş oluyor.

Pass değeri tek tek bileşenlere verildiği gibi aşağıda ve yukarıda bu tek tek bileşenlerin toplanıp sonuca pass / başarılı ya da fail /başarısız olarak yansıtıldığını görebiliyorsunuz.

Required - Gerekli olan / İstenen değer
You have - Sahip olduğumuz değer


İyi çalışmalar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder