8 Şubat 2013 Cuma

iPad 4, iPad 3'ün üzerine ne getiriyor?




Apple'ın iPad mini etkinliğinde bizi tek şaşırtan şey, belki de yenilenmiş bir iPad ile tanışmamızdı. Apple Mart'ta piyasaya sürdüğü "iPad 3"ün üzerinden 1 sene geçmeden yeni bir iPad daha piyasaya sürmeye karar vermişti.
Dördüncü jenerasyon iPad, üçüncü jenerasyonun yerini tamamen almak üzere piyasaya sürülüyor. Yeni iPad'in ismi ise "Retina ekranlı iPad" olacak. Dolayısıyla Apple'ın ürün isimlendirme politikası, kafaları daha da karıştıracak gibi görünüyor. Biz, bu yazımızda kolaylık olması açısından son iPad'i "iPad 4", bir öncekini "iPad 3" olarak adlandıracağız.
İşte iPad 4 ve iPad 3 arasındaki farklar, iPad 4'de gelişen özellik ve donanımlar:
Ekran
iPad 3 ve 4'ün her ikisi de Retina ekranla geliyor. iPhone 5'in 326ppi'lik ekranı kadar olmasa da, 264ppi ile şu an piyasadaki en iyi ekranlardan birine sahip.
Kamera
iPad 3'ün 0.3MP'lik ön yüz kamerası, iPad 4'de 1.2MP HD kameraya yükseltilmiş. Böylelikle HD kalitesinde videolu sohbet artık mümkün.
İşlemci
iPad 3'de çift çekirdekli A5X işlemcisi bulunuyor. iPad 4 ise Apple'a göre "işlemci işlerinin hızını ikiye katlayanA6X işlemcisiyle geliyor.
Pil
iPad 4'ün pili 10 saate kadar dayanıyor. Bu alanda iPad 3 ile arasında bir fark yok gibi görünüyor.

İşletim sistemi, fiyatlar, bağlantı


İşletim sistemi
Henüz duyurulan iOS 6, doğal olarak iPad 4'de yüklü olarak geliyor. iPad 3, iOS 5.1 ile satışa sunuluyordu ancak iOS 6'ya yükseltilebiliyor.
Fiyatlar
iPad 4'ün çıkışı iPad 3'ün fiyatını düşürmüyor. Apple, iPad 3'ü çöpe atarak iPad 4'ü aynı fiyata satmayı planlıyor. Sadece Wi-Fi destekli iPad'in fiyatı 499 dolardan (yurtdışı fiyatı) başlıyor.
Bağlantı
Son iki iPad arasındaki en önemli farklardan bir tanesi de bağlantı noktaları. iPad 4, iPhone 5 ile beraber tanıştığımız 8 pin'li Lightning bağlantısına sahip. Yeni bağlantı, çok daha küçük ve daha dayanıklı olduğu gibi iki yönde de takılabiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder