10 Ekim 2016 Pazartesi

Boot Nasıl Yaparım?

Bilgisayarımız normal şartlar altında hdd ' yi ilk olarak başlatır ve windows sistemimiz açılır.Bu
yazımızda bunu nasıl CD, DVD veya Flash bellek olarak değiştiririz onu anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle bilgisayarımızın BIOS ' una girmemiz gerekiyor.Ön yükleme ekranı yani daha windows başlamadan önceki ekrandayken BIOS tuşuna basmamız gerekiyor.BIOS tuşu ise bilgisayarın marka ve modellerine göre değişmektedir.Bilgisayarınızın bu tuşunu arama motorlarını kullanarak rahatlıkla öğrenebilirsiniz.Esc, F11 , F12 , F1 , F2, F10 veya Del tuşu bazı BIOS tuşlarından birkaç tanesidir.


Adım 1 : Bilgisayar açılırken sürekli olarak BIOS tuşuna basınız.Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıcaktır.

               

Adım 2 : Yön tuşlarını kullanarak Boot yazılı olan sekmeye gelin.

               

Adım 2 devamı : Boot Device Priority ' yi bulun ve Enter tuşuna basın.

             

Adım 3 : Yine bu adımda da yön tuşlarını kullanarak istediğimiz sürücüyü yani CD veya Flash belleği birinci sıraya taşıyarak işlemi tamamlamış oluyoruz.

             

Adım 4 : Yaptığımız değişiklikleri kaydedip çıkıyoruz.


Not:İşiniz bittikten sonra aynı adımları uygulayarak Hdd yi birinci sıraya taşımayı unutmayınız.

Wifi Şifre Kırma Programı 2016

Hepimizin evinde internet şart olsa da bu her zaman gerçekleşmiyor maalesef :) Birde buna şifre paylaşmak istemeyen komşular eklenince kara kara düşünüyoruz napacağız diye. Telekom şirketleri de internetleri sınırlı ve pahalı satınca iyice karalar bağlıyoruz di mi arkadaşlar ? (Evet dediğinizi duyar gibiyim :D ) Wifi şifresini kırmak imkansız mı peki ? Hayır bunun bir çözümü var evet arkadaşlar yanlış duymadınız çözüm yolu var. Yüzde yüz çalışmasa da şifre kıran bir programı sizlerle paylaşacağım. Hemen ümitsizliğe kapılmayın kesin çalışır şeklinde konuşmadığım  için.Denemenizi ve şifre kırıldığında sınırsız netinizin keyfini çıkarırken bi teşekkür edersiniz artık bana :D Biraz çok mu konuştuk ne şimdi nasıl yapacağımıza geçelim.Öncelikle aşağıda verilen linklerden gerekli indirmeleri yapıyoruz. (Turbobit üyeliğiniz yoksa yavaş inecektir.Idm ile daha hızlı iner.) Diğer verilen link daha hızlıdır onu deneyin öncelikle.


  Program Kurma Aşamaları :

İndirilen dosya .iso uzantılı olucak ve bunu CD, DVD veya Flash belleğe yazdırarak ilk adımı tamamlamış olacağız.Flasha nasıl yapıcağız derseniz buraya tıklayın.

Daha sonrasında ise yazdırdığımız CD, DVD veya Flash belleği boot olarak çalıştırmamız gerekiyor çünkü program linux tabanlı çalışıyor.Bunu yapmak içinde buraya tıklayın.


                                                             Diğer link

                                                              Tıklayın



                                                           Turbobit linki

                                                               Tıklayın