19 Kasım 2019 Salı

Google AdSense nedir?
AdSense, web yöneticilerinin bloglarında ve web sitelerinde reklam göstermesine olanak sağlayan bir CPC programıdır. AdSense ile ilgili en iyi şey, web sitesi sahipleri için gününümüzün en iyi para kazanma seçeneklerinden biri olması ve doğru yapıldığında binlerce para kazanmalarına yardımcı olabilmesi gerçeğidir. Yayıncılar kendi web sitelerine küçük bir JavaScript kodu yerleştirmelidir ve bu kadar!
Hesap Google tarafından onaylanırsa içeriğe dayalı reklamlar web sitesinin çeşitli yerlerinde görünmeye başlayacaktır. Web siteniz, web sitenizin sayfaları hakkında daha fazla bilgi edinmesi için otomatik olarak Google’ın örümcekleri tarafından taranır. Bu, Google botların web sitenize en uygun reklamları yerleştirmesinde yardımcı olur. Örneğin ayakkabılarla ilgili blog yazmayı seviyorsanız, Google botlar bunu bir ipucu olarak alacaktır ve web sitenizde çorap ve ayakkabı ile ilgili reklamlar koyacaktır. Reklam veritabanını otomatik olarak kontrol ederek ve WordPress web siteniz temelinde en ilgili reklamları bularak bunu gerçekleştirirler. Açıktır ki, ayakkabı hakkında okuyan bir kişinin, siber güvenlikle ilgili bilgi araştıran birinden daha fazla ayakkabı satın alması daha olasıdır. Mantıklı geliyor, değil mi?

WordPress blog’unuzdan para kazanmak için mantıklı, dürüst ve güvenilir bir yöntem olması, Google AdSense kullanmanızı önermemizin tek nedeni değildir. AdSense kullanmanın çok daha fazla avantajı vardır. WordPress’e AdSense eklemeye devam etmeden önce, her birine hızlıca göz atalım.

AdSense Tercih Etmenin Sebepleri

  • Birden fazla blog eklemenin kolaylığı

    Birden fazla web sitesiyle kullanabilirsiniz. Tek şart, bloglarınızın AdSense şartları ve politikaları ile uyumlu olmasıdır. Bu, tüm web sitelerinizi manuel olarak eklemeniz gereken diğer çoğu reklam ağından çok daha iyidir.a
  • İhtiyacınız olduğunda kesintisiz destek

    Söylemeye bile gerek yok ki, AdSense ile uğraşırken, aslında en iyi şirketlerden biri ile birlikte çalışıyorsunuz demektir. İlgili müşteri forumlarına erişerek tüm sorularınızı ve şüphelerinizi giderebilirsiniz. Yeni başlayanlar için bile AdSense’le başlamak çok kolaydır. Tonlarca video & metin rehberi bulunur ve hatta bu alanda profesyonel olmanıza yardımcı olabilecek web siteleri vardır.
  • Ödeme güvenilirliği

    Web sitenizde AdSense reklamcılık programını etkinleştirdiğinizde artık ödeme konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Birçok CPC şirketi, ödeme açısından hilelidir ve şeffaf değildir. Benzer bir durum her zaman zamanında ödenenizi aldığınız AdSense ile kesinlikle geçerli değildir.
  • Para kazanmanın kolay yolu olması

    Hobi olarak başlamış olabileceğiniz bir WordPress blogunuzun üzerine az bir çaba harcayarak biraz reklam yerleştirebilirsiniz. AdSense’i seçmek için bundan daha iyi bir neden ne olabilir ki?
  • Esnek reklam formatları

    Google AdSense, sitenizin mevcut alanı ve düzenini temel alarak web sitenizde bir dizi reklam görüntüleme özgürlüğü sağlar. Ayrıca, web siteniz için reklamlar oluşturmanız bile gerekmez; tüm bunlar Google tarafından halledilir. Yapmanız gereken tek şey JavaScript kodunu almak ve reklam yerleşimi alanına yapıştırmak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder